Hulp bij het oplossen van uw schuld
U kunt bij uw gemeente schuldhulpverlening aanvragen. Hier zitten per gemeente regels aan verbonden. Check daarom altijd de website van de gemeente waar u woont om te kijken waar u aan moet voldoen om schuldhulpverlening op te starten.
Is dit lastig voor u? Neem dan telefonisch contact op met uw gemeente. Ze zullen u dan zo goed mogelijk verder helpen.
Zodra de schuldhulpverlening is gestart wordt er contact met ons opgenomen. In de tussenliggende periode kunnen wij niets voor u doen. Het in dit geval helaas niet mogelijk om via ons uitstel van betaling te verzoeken.
Hoe kan de schuldhulpverlening mij helpen?
De gemeente kan u op verschillende manieren helpen met uw schuld:
- Schuldbemiddeling: De schuldhulporganisatie kijkt met u wat u maandelijks kunt betalen. Op basis hiervan wordt een voorstel voor een regeling van 36 maanden, 3 jaar, gedaan. Kunt u niet alles betalen? Dan wordt na 3 jaar het restant kwijtgescholden. Alle schuldeisers moeten hier wel mee akkoord gaan natuurlijk.
- Schuldsaneringskrediet: De schuldhulpverlening betaald in een keer al uw schulden. U betaald voortaan alleen nog maandelijks een bedrag terug aan de schuldhulpverlening. Dit zorgt voor overzicht en rust. U hebt nog maar 1 schuld waar een goede afspraak voor gemaakt is.
- Dwangakkoord: Wanneer de schuldeisers niet willen meewerken met schuldbemiddeling en het saneringskrediet geen oplossing biedt is een dwangakkoord mogelijk. Wanneer u echt niet meer kunt afbetalen in 3 jaar kan de rechtbank de schuldeisers dwingen om alsnog akkoord te gaan met schuldbemiddeling.
Ik heb een opgave nodig van al mijn schulden
U hebt hulp gevraagd bij uw schuld en de schuldhulpverlener wil weten wat er allemaal openstaat. Klik op op onderstaande link om direct een opgave van uw schuld te ontvangen per e-mail. Deze kunt u gebruiken voor uw schuldhulp traject.